Studii serioase scot în evidență importanța consumului crescut de alimente de origine vegetală – adică, de plante. Bogate în fitonutrienți, plantele comestibile ar trebui să reprezinte baza alimentației fiecăruia dintre noi, la orice vârstă, în orice condiții. Zilele de post sunt ideale pentru a ne aproviziona organismul cu o doză mai mare din aceste molecule binefăcătoare.
Vă propun o rețetă gustoasă și rapidă și, totodată, hrănitoare.
6 roșii mari (mai tărișoare)3 căni de cuș-cuș integral4 linguri de supă de legumeo ceapă potrivită și 2 căței de usturoi (tocați)câteva frunze de busuioc proaspăt (tocate)½ cană semințe de dovleac2 linguri de fulgi de drojdieo linguriță de boia1 ½ cană frunze spanac (proaspăt sau congelat)sare, piper, un strop de oțetCuș-cușul se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj.Ceapa și usturoiul se înăbușă în 2 linguri de supă de legume (puteți folosi și apă dacă nu aveți supă!).Se adaugă busuiocul, semințele, drojdia, boiaua, spanacul și restul de supă.După 2-3 minute se oprește focul și se adaugă cuș-cușul.Asezonați cu sare și piper.Aceasta este umplutura pentru roșii.Se coc 15-20 de minute la cuptor. După preferință, se pot stropi cu puțin oțet.