Roșii umplute – rețetă de post

Studii serioase scot în evidență importanța consumului crescut de alimente de origine vegetală – adică, de plante. Bogate în fitonutrienți, plantele comestibile ar trebui să reprezinte baza alimentației fiecăruia dintre noi, la orice vârstă, în orice condiții. Zilele de post sunt ideale pentru a ne aproviziona organismul cu o doză mai mare din aceste molecule binefăcătoare.

Vă propun o rețetă gustoasă și rapidă și, totodată, hrănitoare.

6 roșii mari (mai tărișoare)
3 căni de cuș-cuș integral
4 linguri de supă de legume
o ceapă potrivită și 2 căței de usturoi (tocați)
câteva frunze de busuioc proaspăt (tocate)
½ cană semințe de dovleac
2 linguri de fulgi de drojdie
o linguriță de boia
1 ½ cană frunze spanac (proaspăt sau congelat)
sare, piper, un strop de oțet
 
Cuș-cușul se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj.
Ceapa și usturoiul se înăbușă în 2 linguri de supă de legume (puteți folosi și apă dacă nu aveți supă!).
Se adaugă busuiocul, semințele, drojdia, boiaua, spanacul și restul de supă.
După 2-3 minute se oprește focul și se adaugă cuș-cușul.
Asezonați cu sare și piper.
Aceasta este umplutura pentru roșii.
Se coc 15-20 de minute la cuptor. După preferință, se pot stropi cu puțin oțet.
M-ar bucura mult un feedback. Dacă ai încercat această rețetă, lasă un comentariu mai jos!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top