Toamnă, vânt, frig, ploaie… umbrele, geci încheiate până sus, mâini băgate adânc în buzunare… Ceai cald, șosete pufoase, nasuri umede…
Un tablou zgribulicios, să zicem. Scăderea temperaturii de afară produce un stress mai mic sau mai mare organismului. Dar natura ne este un bun aliat. Vitaminele, mineralele și fitonutrienții – în contextul unui stil de viață sănătos, al unor obiceiuri alimentare bune – consolidează și fortifică sistemul imunitar.
Cine nu știe că ceaiul de ghimbir e bun “la răceli”? Sau lămâia?
Sucul pe care vi-l propun aduce și beneficiile ghimbirului, și ale lămâiei. În plus, merele, țelina și spanacul, bogate în clorofilă, susțin sănătatea și buna funcționare a celulelor sangvine roșii, extrem de importante pentru o bună oxigenare a țesuturilor.
Se prepară foarte ușor, la storcător sau în blender (cu jumătate de pahar de apă) și ai nevoie de:
2 mere verzi cu coajă, spălate bine3 tulpini de țelinăo mână de spanac3 cm rizom de ghimbir2 lg suc de lămâie