- 1 cană migdale/ fistic1 (hidratate 6 h)
- 1 cană cocos răzuit
- 5 curmale (hidratate 2 h)
- 2 lg miere/ sirop de arțar
- 1 cană iaurt grecesc sau de cocos3
- 1 cană brânză proaspătă de vaci/ quark/ ricotta2
2 sau un amestec din aceste tipuri
3 în funcție de toleranță
Ingredientele pentru bază se pasează bine la robot. Compoziția se așază într-o tavă, se nivelează și se dă 30 de minute la frigider.
Ingredientele pentru umplutură se amestecă cu o lingură de lemn și se întinde compoziția peste bază. Se mai dă 30 de minute la frigider.
Se decorează cu fructe (la alegere din lista de mai jos), iaurt grecesc și câteva frunzulițe de mentă.
ananas, căpșune, kiwi, mandarine, portocale, struguri, zmeură
Un desert delicios, ușor, ce poate fi pregătit oricând, potrivit inclusiv persoanelor cu tulburări gastrointestinale – desigur, consumat cu moderație.
Toate ingredientele aduc organismului atât macro-, cât și micronutrienți variați. Oleaginoasele (migdale & co.) s-au dovedit soldați redutabili în lupta cu bolile cronice, mai multe studii evidențiind capacitatea acestora de a reduce inflamația cronică atunci când au înlocuit 2-3 mese de proteine animale pe săptămână.
Iar fructele – oh, fructele! Aceste daruri minunate ale lui Dumnezeu! Sunt dulci, acrișoare, zemoase, conțin apă pură, fibre, vitamine, minerale și o sumedenie de fitonutrienți care protejează corpul de stresul oxidativ și de inflamația cronică.
Un desert pe cinste!
resurse:
- Photo by dhanya purohit on Unsplash
- Photo by bharath g s on Unsplash
- Photo by micheile dot com on Unsplash
- Photo by Yashaswita Bhoir on Unsplash