Cozonac fără gluten

  • ½ cană apă călduță
  • 2 lgț sucanat/ zahăr muscovado
  • 1 lg drojdie uscată
  • 2 căni făină de orez
  • 1 cană amidon de tapioca
  • 2 lgț gelatină
  • 1 lg gumă de xanthan/ chia măcinată
  • 1 lgț sare
  • ½ cană sucanat/ zahăr muscovado
  • 4 ouă
  • ¼ cană ulei de struguri/ rapiță
  • ½ cană iaurt de cocos
  • sucul de la ½ de lămâie

Se amestecă primele 3 ingrediente și se lasă deoparte.

Se amestecă în două boluri separate restul de ingrediente uscate, respectiv umede.

Treptat, amestecul de ingrediente umede se adaugă peste cele uscate, iar la sfârșit se adaugă drojdia. Se amestecă bine 2-3 minute (se poate amesteca și la mixer/ blender). Dacă este necesar, se mai poate adăuga puțină apă călduță. Aluatul trebuie să fie moale și lipicios.

Aluatul se poate așeza într-o tavă de pâine tapetată cu hârtie de copt sau în 12 forme de brioșe. Se netezește cu o lingură udă.

Se lasă la crescut într-un spațiu călduț 30-40 de minute.

Se preîncălzește cuptorul la 180 C.

Se încorporează bucățele de fructe, fistic tocat, bucățele de ciocolată (etapa aceasta poate avea loc și înainte de a fi pus aluatul în tavă!).

Se coace 30-35 de minute.

   resurse:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top