Andreea

Pentru mine cea mai de folos a fost prima tabără – cea din primăvară. Cred că perioada mai lungă de post m-a ajutat mai bine să îmi formez o rutină și să mănânc mai variat și sănătos. Mi-a fost de mare ajutor grupul pe WhatsApp unde împărtășeam poze cu încercările noastre culinare. Și cursurile mi-au prins bine într-o oarecare măsură, dar dacă stau să mă gândesc bine, nu mai rețin mare lucru din ce ne-ai prezentat. Cred că cel mai de efect a fost acela despre fitonutrienți, de atunci încerc să mănânc cât mai colorat și să nu treacă o zi fără fructe sau legume proaspete. Cred că au fost foarte dense cursurile, multe informații pe care le-am cam uitat. Într-adevăr, au fost foarte bine documentate și informative, dar acum dacă stau să îmi aduc aminte cam ce am aplicat din ce ne-ai prezentat nu aș ști să spun concret câteva idei. Cred că mi-a lipsit o parte în care să discutăm, de exemplu 10 min, despre cursul anterior, ce mai reținem, cum am aplicat în viața de zi cu zi. Cred că așa s-ar fi sedimentat mai bine informația prezentată.
De asemenea, cursurile mi s-au părut, așa, foarte ștințifice și bine pregătite din punct de vedere al nutriției, dar poate ar fi interesant să abordezi și o latură psihilogică a alimentației. De exemplu, de ce atunci când suntem obosiți, supărați, nervoși, mâncăm mai mult și mai prost. De ce uneori găsim un refugiu în mâncare. Cum să tratăm dependența de zahăr, cum să scăpăm de “emotional eating”? Poate ar fi interesant dacă ai aborda câteva tehnici de comportament, până la urmă cred că felul în care mâncăm e foarte mult influențat de factori exteriori, dar și interiori: cine suntem, cu ce probleme ne confruntăm, mediul înconjurător. Nu o spun ca o critică, doar ca ceva care mie mi-a lipsit.

Ambele programe au fost o experiență pozitivă pentru mine, am și slăbit câteva kilograme pe care nu le-am pus înapoi după ce nu am mai urmat dieta, ceea ce e un mare avantaj și o dovadă că ceea ce pregătești pentru noi e un plan sănătos, bine gândit și care funcționează.

Tot respectul pentru munca pe care o depui și sper să ne mai revedem și la alte tabere, dacă vor mai fi.

Scroll to Top