Tabăra online “Postul care îmi place” – 2021

Acest program online constituie o modalitate antrenantă, motivantă și captivantă de a învăța – despre tine, despre corpul tău, despre modul în care mâncarea îți influențează sănătatea și chiar îți ghidează viața, la un anumit nivel, dar și despre cum poți face alegeri bune în fiecare zi, la fiecare masă, cu fiecare ocazie.

Sunt licențiată în Biologie, specialist în Nutriție și Siguranță alimentară și am un master în Biologie medicală. Sunt pasionată de fiziologie, de biochimie, de mâncare, arome, culori și… de post. Meniurile elaborate de mine te vor ajuta să pui în practică cele învățate în cadrul cursurilor online și îți vor deschide un orizont nou și o perspectivă armonioasă asupra sănătății și a vieții tale (și a celor din jurul tău).

Mâncarea pe care o consumăm furnizează energie fiecărui sistem și organ din corpul nostru. Dieta noastră ne influențează gândurile, simțurile și starea de sănătate. Peste 50% din populația adultă a Europei este supraponderală, iar România se situează între primele locuri. Între 25 și 30% din populația lumii suferă de o boală cronică ce ar fi putut fi prevenită printr-un stil de viață sănătos.

Deciziile mărunte pe care le facem în fiecare zi cu privire la ce mâncăm (și la ce nu mâncăm!) ne pot face mai sănătoși sau, dimpotrivă, ne pot crește riscurile de boală cardiacă, infarct, diabet, cancer etc.

Informația din domeniul nutriției abundă – mare parte din ea este inexactă, dacă nu chiar eronată, de multe ori derutantă, ceea ce poate face dificilă adoptarea unui stil de viață sănătos. Taberele de nutriție îți vor pune la dispoziție cunoștințe corecte, vaste și clare cu ajutorul cărora vei putea să îți stabilești niște obiective reale și realiste și să le atingi.

Majoritatea oamenilor mănâncă mai mult decât au nevoie, nu își pot controla poftele, nu știu ce înseamnă o dietă sanogenă și nici care le sunt nevoile nutriționale individuale.

Taberele de nutriție te vor ajuta să îți limpezești aceste aspecte și multe altele.

La sfârșitul acestei experiențe te vei simți mai inspirat, cu o motivație mai puternică și încurajat să continui pe calea către un sine mai sănătos.

Q & A

Ce fel de dietă promovează Elena Blănaru?

O dietă sanogenă: adecvată nevoilor personale, moderată, echilibrată din punct de vedere al conținutului în nutrienți și, mai ales, variată. Niciun aliment nu poate oferi singur toți nutrienții de care are nevoie organismul nostru pentru a funcționa optim în diferite condiții. Aceste patru principii vor fi discutate pe larg la primul curs.

De ce taberele sunt organizate în post?

Meniurile sunt alcătuite conform rânduielii specifice fiecărui post, cel al Nașterii Domnului, în cazul de față. Rânduiala a fost uniformizată în sec. al XII-lea, în cadrul sinodului local de la Constantinopol prezidat de patriarhul Luca Chrisovergis.

Rânduiala alimentară în Postul Nașterii Domnului

†          Luni, Miercuri, Vineri – o singură masă la ceasul IX (aprox. ora 15), fără ulei și vin

†          Marți, Joi – două mese (+ o gustare opțională), cu ulei și, după preferință, puțin vin

†          21, 23, 25 și 30 Noiembrie,  6, 7, 9 și 13 Decembrie, Sâmbăta și Duminica – două mese (+ o gustare opțională), cu ulei, pește și, după preferință, puțin vin

†          Ajunul Crăciunului – ajunare până seara

Cercetările arată că postul completat de o alimentație cu adevărat nutritivă optimizează capacitatea organismului de regenerare și vindecare, îmbunătățește sensibilitatea la insulină și profilul lipidic, reduce stresul și inflamația și asigură o calitatea superioară a somnului. Reducerea inflamației este un instrument esențial în prevenirea și gestionarea bolilor cronice, precum diabetul, afecțiunile cardiovasculare și cancerul. Modularea sistemului imunitar prin post conferă, de asemenea, rezistență sporită la infecții virale, bacteriene și fungice. În plus, postul este, prin definiție, un exercițiu de înfrânare a poftelor și de exersare a puterilor mintale și sufletești. Prin post, simțurile și rațiunea se limpezesc, prioritățile se schimbă, iar sufletul dobândește puterea de a le împlini.

Această tabără mă va ajuta să slăbesc?

Deși tabăra nu este concepută ca un program de slăbire, vei învăța (în cadrul cursurilor online și din meniuri) să îți creezi mese potrivite pentru tine, adecvate nevoilor tale reale – pe care, de asemenea, vei învăța să le recunoști – și vei primi instrumentele necesare remodelării obiceiurilor tale culinare și, implicit, a bucătăriei. Scăderea în greutate va veni ca un „efect secundar” plăcut și dătător de încredere.

Ce beneficii am dacă am participat și la taberele anterioare?

  • Dacă ai achiziționat până acum cel puțin un pachet premium, vei beneficia de o reducere de 10% la oricare dintre pachetele acestei tabere.
  • Îți vei actualiza și completa cunoștințele dobândite anterior.
  • Toate temele sunt aduse la zi, îndeosebi partea dedicată tulburărilor gastrointestinale și a modului în care acestea pot influența starea generală de sănătate, căreia i-am dedicat un curs întreg (cursul 3).
  • Vei primi rețete noi.
  • Dacă achiziționezi pachetul premium, vei primi tabelul personalizat de porții optime.

Ce se întâmplă dacă nu pot participa la o întâlnire?

Toate temele discutate vor fi însoțite de un material pdf și înregistrarea audio a cursului pe care le vei primi pe adresa de e-mail.

Mă sperie ideea unei perioade de post atât de lungi…

Te poți înscrie la un program mai scurt: vezi mai jos opțiunile.

Și dacă totuși îmi dau seama că îmi face bine programul?

Te poți înscrie ulterior la restul taberei.

Care este scopul programului?

Postul este cheia către o viață sănătoasă, tonică și optimistă. Pe parcursul acestei tabere virtuale, modul în care te raportezi la mâncare se va schimba. Această perioadă poate avea un impact profund asupra sănătății și a vieții tale. În timpul postului, corpul și mintea au mai mult timp și dispun de mai multe resurse pentru a se reface și a se vindeca.

Nu rata această experiență deosebită care te va ajuta
să deprinzi obiceiuri bune, care să dureze pentru totdeauna!

11 Noiembrie – 24 Decembrie

seara, de la ora 18

11, 19 și 26 Noiembrie   |   4, 10, 17 și 23 Decembrie

Care vor fi temele discutate?

11 Noiembrie

Cum ne influențează alimentația sănătatea. De ce și pentru ce mâncăm

19 Noiembrie

Ce sunt nutrienții și rolul lor în organism. Fiziologia hrănirii

26 Noiembrie

Tulburări gastrointestinale – refluxul gastroesofagian, intestinul sensibil, sindromul de colon iritabil (SCI), boala celiacă

Cum ne influențează statusul tubului digestiv starea generală de sănătate

3 Decembrie

Metabolismul și importanța lui pentru viață. Cum se modifică metabolismul în post

10 Decembrie

Efecte ale postului asupra corpului:

  • sănătos
  • bolnav
  • unui copil
  • unui adolescent

17 Decembrie

Postul în comunitatea evreiască antică și în Biserica creștină

23 Decembrie

Adevărata motivație a postului

Înscriere în două etape:

  1. Rezervă-ți locul în tabără până pe 30 Octombrie printr-un mail pe adresa elena@pontelgan.ro  sau la telefon 0749.880.612
  2. După primirea răspunsului de confirmare, poți achita taxa de participare până pe 8 Noiembrie

NU MAI AȘTEPTA! ÎNSCRIE-TE ȘI PUNE ÎNCEPUT BUN!

Pachetul de bază

-/11 zile
  • 2 întâlniri online
  • 1 plan alimentar
  • suportul PDF și audio al întîlnirilor

Pachetul extins

-/25 zile
  • 4 întâlniri online
  • 3 planuri alimentare
  • suportul PDF și audio al întîlnirilor

Pachetul "teach me"

-/51 zile
  • 7 întâlniri online
  • suportul PDF și audio al întîlnirilor

Înscrie-te în tabără până pe 30 octombrie!

Dacă nu ai reușit să te încadrezi în timp, înscrie-te la newsletter, prin care vei fi anunțat despre programul următoarelor tabere. În plus, vei primi gratuit și Micul ghid pentru o viață sănătoasă!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top